სამი პროდუქტი 40 წელზე უფროსი ასაკის ქალებისთვის ალცჰაიმერის დაავადების თავიდან ასაცილებლად

ალცჰაიმერი

40 წელზე უფროსი ასაკის ქალებისთვის ტვინის ჯანმრთელობის შენარჩუნება განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია, რადგან სტატისტიკურად მათ უფრო მეტად აქვთ ალცჰაიმერის დაავადების განვითარების ალბათობა, ვიდრე მამაკაცებს.

ნეირომეცნიერმა რობერტ ლავმა, რომელიც სპეციალიზირებულია ალცჰაიმერის დაავადების პროფილაქტიკაში, გამოავლინა სამი საკვები, რომელიც ყოველდღიურად უნდა მიირთვათ, თუ გსურთ მინიმუმამდე დაიყვანოთ კოგნიტური დაქვეითება 40 წლის შემდეგ.

კენკრა

კენკრა, როგორიცაა მოცვი, მარწყვი და ჟოლო, მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, როგორიცაა ფლავონოიდები და ვიტამინი C. ეს ანტიოქსიდანტები გვეხმარება ოქსიდაციურ სტრესთან ბრძოლაში და ამცირებს ანთებას, რომლებიც დაკავშირებულია ნეიროდეგენერაციულ დაავადებებთან, როგორიცაა ალცჰაიმერის დაავადება.

მწვანე ფოთლოვანი ბოსტნეული

მწვანე ფოთლოვანი ბოსტნეული, როგორიცაა ისპანახი, კომბოსტო მდიდარია აუცილებელი საკვები ნივთიერებებით, როგორიცაა ვიტამინები A, C, E და K, ასევე ფოლიუმის მჟავა და მაგნიუმი. ეს ნუტრიენტები ხელს უწყობს ტვინის ჯანმრთელობას ოქსიდაციური სტრესისა და ანთების შემცირებით.

ცხიმიანი თევზი

ცხიმოვანი თევზი, როგორიცაა ორაგული, სკუმბრია და სარდინი, არის ომეგა -3 ცხიმოვანი მჟავების შესანიშნავი წყარო. ეს აუცილებელი ცხიმები კრიტიკულია ტვინის ფუნქციონირებისთვის, რადგან ისინი მხარს უჭერენ ტვინის უჯრედების სტრუქტურას და ხელს უწყობენ კომუნიკაციას ნეირონებს შორის.