კექსი 12 კოვზი

1730829667

ჰაეროვანი, მსუბუქი, იაფი იტალიური ნამცხვარი „12 კოვზი“, რომელიც ისეთი მარტივი მოსამზადებელია, რომ ბავშვიც კი შეძლებს

კექსის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:ხორბლის ფქვილი 12 ს/კშაქარი 12 ს/კრძე 12 ს/კმცენარეული ზეთი 12 ს/კგამაფხვიერებელი 10 გრკვერცხი 3 ც.ლიმონი 0.5 ც.მარილი (მწიკვი)კვერცხი და რძე მაცივრიდან ნახევარი საათით ადრე გამოიღეთ. ფქვილი გაცერით ისე, რომ ჟანგბადით იყოს გაჯერებული. ეს გახდის ღვეზელს უფრო ნაზსა და ჰაეროვანს.ჩართეთ ღუმელი, რომ გააცხელოთ 180 გრადუსზე. კვერცხები გატეხეთ ღრმა თასში, დაამატეთ ცოტა მარილი და შაქარი. მიღებული მასა ათქვიფეთ მიქსერით, ღია ფერის მიღებამდე.გარეცხეთ ლიმონი და წვრილი სახეხით ამოიღეთ ლიმონის ცედრა და გამოწურეთ ნაყოფის ნახევარი წვენი. კვერცხის თასში დაამატეთ რძე, მცენარეული ზეთი, ლიმონის ცედრა და წვენი. ურიეთ, სანამ ინგრედიენტები ერთმანეთს არ შეერევა.ცომს დაუმატეთ წინასწარ გაცრილი ფქვილი და გამაფხვიერებელი და ათქვიფეთ, სანამ ინგრედიენტები ერთმანეთს არ შეერევა. ცომის ზედაპირზე ლიმონის გამაფხვიერებელთან რეაქციის შედეგად ბუშტები გამოჩნდება. ცომის კონსისტენცია ერთგვაროვანია, ბლინების სქელი ცომის მსგავსი. საჭიროების შემთხვევაში, შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა მეტი ფქვილი, რომ მიიღოთ სასურველი ცომის კონსისტენცია.მოამზადეთ ღვეზელის საცხობი ჭურჭელი 20 x 20 სმ, ყველა მხრიდან წაუსვით მცენარეული ზეთი და მოაყარეთ ფქვილი. შეგიძლიათ, ძირზე მოაწყოთ ხილიც. ცომი ჩაასხით ფორმაში და შედგით წინასწარ გახურებულ ღუმელში 30 - 35 წუთით, მზადყოფნა შეამოწმეთ ხის ჩხირით - ღვეზელის შუადან მშრალი უნდა გამოვიდეს. ცხობის ზუსტი დრო დამოკიდებულია თქვენი ღუმლის მახასიათებლებზე.მზა ღვეზელი გამოიღეთ ღუმლიდან და გააცივეთ ფორმაში. შემდეგ დაჭერით ნაწილებად და მიირთვით ჭიქა რძესთან, ფინჯან ჩაის ან ყავასთან ერთად. სუფრასთან მიტანისას ღვეზელს შეიძლება მოვაყაროთ შაქრის პუდრი.ეს რეცეპტი ღვთის საჩუქარია! საცხობი ინგრედიენტების მომზადების ასეთ მარტივ პირობებში, როცა სასწორები არ არის საჭირო (ზოგჯერ უბრალოდ არ არის ხელმისაწვდომი), შედეგი ასეთი ჰაეროვანი, მსუბუქი ნამცხვარია. როგორც ჩანს, ყველაზე დელიკატურ ნამცხვარს ლიმონის არომატით. ამ ტორტს აუცილებლად ხშირად გამოვაცხობ. ასევე, ვფიქრობ, ამ ღვეზელის მომზადება შესაძლებელია ნელ გაზქურაში.მოემზადეთ, რომ შეიძლება დაგჭირდეთ მეტი ან ნაკლები ფქვილი, ვიდრე მითითებულია რეცეპტში. ყურადღება გაამახვილეთ არა ფქვილის რაოდენობაზე, არამედ ცომის სასურველ კონსისტენციაზე. წაიკითხეთ ბევრი სასარგებლო ინფორმაცია ფქვილისა და მისი თვისებების შესახებ ამ სტატიაში!გაითვალისწინეთ, რომ ღუმელი ყველას განსხვავებულია. სამზარეულოს ტემპერატურა და დრო შეიძლება განსხვავდებოდეს რეცეპტში მითითებულისგან. იმისათვის, რომ ნებისმიერი გამომცხვარი კერძი წარმატებული იყოს, გამოიყენეთ ამ სტატიაში მოცემული სასარგებლო ინფორმაცია!