ნომერ პირველი ბოსტნეული, რომელიც სისხლში შაქრის დონეს ამცირებს

ვეგანი

ექსპერტებმა აღნიშნეს, რომ ამ ბოსტნეულის ძალა ფაქტობრივად სასწაულებრივია.

ბროკოლი დიდი ხანია ცნობილია თავისი შთამბეჭდავი უნარებით, კიბოსგან დამცავი თვისებებით. მისი მიღება ასევე ხელს უწყობს გულისა და ტვინის ჯანმრთელობას.

ბოსტნეული ასევე მდიდარია ისეთი საკვები ნივთიერებებით, როგორიცაა A, C, K ვიტამინები, ფოლიუმის მჟავა, ბოჭკოვანი და კალიუმი, რომლებიც ორგანიზმს სჭირდება კარგად ფუნქციონირებისთვის. ბროკოლს აქვს განსაკუთრებული სარგებელი სისხლში შაქრის დონის შესამცირებლად.

კვლევებმა აჩვენა, რომ ბროკოლი ხელს უწყობს სისხლში შაქრის დონის შემცირებას, როდესაც რეგულარულად მიირთმევთ დიდი ხნის განმავლობაში. სულფორაფანი, გოგირდის შემცველი ნაერთი, აძლევს ბროკოლს დამახასიათებელ გემოს და სიმწარეს. ეს შეიძლება დაეხმაროს სისხლში შაქრის და ინსულინის წინააღმდეგობის კონტროლს და შეამციროს ოქსიდაციური სტრესი, რომელიც აზიანებს სისხლძარღვებს.

სპეციალისტმა განმარტა, რომ როდესაც სისხლში შაქრის დონე იზრდება, თქვენ ასევე ხართ დეჰიდრატაციის რისკის ქვეშ, რადგან სისხლში შაქრის მაღალი დონე იწვევს უფრო ხშირად შარდვას. ბროკოლი 90% წყალს შეიცავს, ამიტომ ახალი ხილისა და ბოსტნეულის ჭამა, როგორიცაა ბროკოლი, ასევე დაგეხმარებათ ჰიდრატაციის შენარჩუნებაში.

ამასთან, დიეტოლოგებმა აღნიშნეს, რომ ბროკოლი სასარგებლოა როგორც ახალი, ასევე გაყინული. USDA-ს თანახმად, თუ ბროკოლს ახალს იყიდით, ის მაცივარში სამიდან ხუთ დღემდე უნდა შეინახოთ. ასევე, არ შეგეშინდეთ გაყინული ბროკოლის. მოსავლის აღების შემდეგ ის სწრაფად იყინება, ამიტომ ინარჩუნებს ყველა ვიტამინს და მინერალს.