ერთი თვის ამინდის პროგნოზი - რა გველოდება 20 მარტამდე?
1739996324
ანტიოქსიდანტები, მათ შორის ვიტამინები, მინერალები და მცენარეული ნაერთები, ახდენენ თავისუფალი რადიკალების ნეიტრალიზებას და უზრუნველყოფენ უჯრედების დაცვას. მათ შორის ყველაზე ცნობილი ანტიოქსიდანტებია: ვიტამინი C, ვიტამინი E, ბეტა-კაროტინი, სელენი და ფლავონოიდები.
პროდუქტები, რომლებიც მდიდარია ანტიოქსიდანტებით:
მარცვლები:
ხილისა და ბოსტნეულის მუქი ფერის ჯიშები (წითელი, ფერადი, მუქი მწვანე). მაგალითად, ბროკოლი, სტაფილო, შავი ხილი (მარწყვი, მოცვი, შავი მოცხარი), მწვანე ჩაის ფოთლები.
მარწყვი და მოცვი:
ეს ხილები მდიდარია ფლავონოიდებით, რომლებიც ძლიერი ანტიოქსიდანტები არიან.
ბროკოლი:
შეიცავს არა მხოლოდ ვიტამინ C-ს, არამედ სხვა ფიტონუტრიენტებს, რომლებიც ანტიოქსიდანტურ მოქმედებას ახდენენ.
ქლიავი და ალუბალი:
ის შეიცავს ანთოციანინებს, რომლებიც ზრდიან ანტიოქსიდანტურ მოქმედებას.
შოკოლადი:
მუქი შოკოლადი (70% კაკაოდან ზემოთ) შეიცავს ფლავონოიდებს, რომლებიც სასარგებლო გავლენას ახდენს გულის ჯანმრთელობაზე და აგრეთვე აქტიურად იბრძვიან თავისუფალ რადიკალებთან.
სალათები:
წითელი ფოთლოვანი მწვანილი, როგორიცაა სპინატი, კიტრი, თეთრი და მწვანე კომბოსტო. განაგრძეთ კითხვა...