ამ პროდუქტმა შეიძლება შეამციროს კოლორექტალური კიბოს რისკი

კვლევა

ახალი კვლევის თანახმად, იოგურტის რეგულარულმა მოხმარებამ შეიძლება შეამციროს კოლორექტალური კიბოს რისკი. კვლევაში, რომელიც გამოქვეყნდა ჟურნალში "Gut Microbes", მეცნიერებმა და ექიმებმა შეისწავლეს ორი კვლევა, რომელშიც მონაწილეობდა 150,000-ზე მეტი ადამიანი, რომლებიც მინიმუმ 30 წელია მონაწილეობენ კვლევაში.

კვლევამ აჩვენა,რომ ადამიანები, რომლებიც იოგურტს ჭამდნენ კვირაში ორჯერ ან მეტჯერ, ჰქონდათ დაბალი რისკი კოლორექტალური კიბოს მიმართ. სწორედ ამიტომ მეცნიერები აღნიშნავენ, რომ იოგურტი შეიძლება იყოს სასარგებლო კიბოს პრევენციისთვის.

თუმცა, მნიშვნელოვანია აღინიშნოს ისიც, რომ ეს კვლევა არ ადასტურებს იოგურტის მოხმარების პირდაპირ კავშირს კოლორექტალური კიბოს რისკის შემცირებასთან. მომავალი კვლევები საჭიროა ამ კავშირის დასადასტურებლად.

კოლორექტალური კიბოს პრევენციისთვის რეკომენდებულია ჯანსაღი კვება, ფიზიკური აქტივობა და რეგულარული სამედიცინო შემოწმებები.