თუ ბოსტნეული მუდმივად ლპება სარდაფში - 3 მიზეზი და გამოსავალი

ხილი

გაიგეთ, თუ როგორ უნდა შეინახოთ ბოსტნეული და ხილი სარდაფში თვეების განმავლობაში და რა არის 3 მიზეზი, რის გამოც ბოსტნეული და ხილი სწრაფად ხდება უვარგისი მოხმარებისთვის.

როგორ შევამციროთ ტენიანობა სარდაფში

ყველაზე ხშირად, ბოსტნეულის გაფუჭების მიზეზი არის შენახვის არასწორი პირობები - მაღალი ტენიანობა და ვენტილაციის ნაკლებობა. თუ მიწისქვეშა სივრცეში მუდმივი კონდენსაციაა, მაშინ თქვენ უნდა იცოდეთ როგორ მოაცილოთ ნესტი სარდაფში.

პრობლემის ერთხელ და სამუდამოდ აღმოსაფხვრელად მოგიწევთ ყველაფრის მოხსნა და გარკვეული შეკეთება. სარდაფში ვენტილაციის დამონტაჟება ან გაწმენდა, კედლების ბათქაშით შეღებვა, საჭიროების შემთხვევაში იატაკის დონის აწევა.

მიზანშეწონილია ყველა ყუთისა და ხის თაროების გაშრობა და დამუშავება სპილენძის სულფატის 10%-იანი ხსნარით. ხეს ასევე შეუძლია ტენიანობის შეკავება, რაც იწვევს მარაგის გაფუჭებას.

თუ სარდაფში კონდენსაცია არ გაქრება და ტენიანობა კვლავ მაღალია, მოათავსეთ ცარცის ტომრები ან კირის ყუთები ოთახში. ეს ნივთიერებები შთანთქავს ზედმეტ ტენიანობას.

რატომ ლპება ბოსტნეული სარდაფში - გავრცელებული მიზეზი

იდეალურ პირობებშიც კი, ხილი და ბოსტნეული შეიძლება გაფუჭდეს დაავადების გამო. თუ ყუთში არის დამპალი ბოსტნეული, ინფექცია სწრაფად გავრცელდება მთელ ოთახში.

ამის თავიდან ასაცილებლად, ძალიან მნიშვნელოვანია ბოსტნეულის დახარისხება. ამიტომ, სანამ მათ სარდაფში შეინახავთ, შეამოწმეთ თითოეული ხილი და გადაყარეთ ნებისმიერი, რომელსაც აქვს დაავადების ნიშნები. შენახვის პერიოდში პერიოდულად შეამოწმეთ სარდაფი და მოაცილეთ დამპალი ბოსტნეული.

ბოსტნეული ასევე დიდხანს ძლებს და ნაკლებად ლპება, თუ ერთმანეთს არ შეეხებიან. რეკომენდებულია ნაყოფების მიწით, ნახერხით ან ქვიშით დაფარვა და ამ ფორმით შენახვა.

ასევე, უმჯობესია კარტოფილი, სტაფილო, კომბოსტო და ჭარხალი რაც შეიძლება შორს შეინახოთ ვაშლისა და მსხლისგან. თუ ყველაფერს ერთად შეინახავთ, საკვები სწრაფად დალპება.

სანამ ვაშლს სარდაფში შეინახავთ, მოაყარეთ ნახერხი და იპოვეთ ადგილი ბოსტნეულისგან მოშორებით. იდეალურ შემთხვევაში, ბოსტნეული და ხილი უნდა ინახებოდეს სხვადასხვა ოთახში.