როგორ შეინახოთ ნესვი - მზარეულების რჩევები

ნესვი

ახალი ნესვის შეძენის ან დაკრეფის შემდეგ, შეგიძლიათ შეინახოთ იგი მთლიანად ან დაჭრილი. ორივეს აქვს დადებითი და უარყოფითი მხარეები. თუმცა, თქვენი არჩევანი განსაზღვრავს რამდენ ხანს დარჩება ხილი ახალი და გემრიელი.

როგორც შეფ-მზარეულმა ნიკოლას ბურატმა განმარტა, ახალი მთლიანი ნესვი არ უნდა ინახებოდეს მაცივარში, სანამ არ მომწიფდება.

„კანის სუნი იგრძნობა და მას ნესვის სუნი უნდა ჰქონდეს, რაც სისრულეს მიანიშნებს“, - ამბობს ის.

ოთახის ტემპერატურის მიხედვით, ამ მომწიფებას შეიძლება დაახლოებით სამი დღე დასჭირდეს. ნებისმიერი დაჭრილი ნესვი დაუყოვნებლივ უნდა გადაიტანოთ ჰერმეტულ კონტეინერში და შეინახოთ მაცივარში. ცივი გარემო შეანელებს ბაქტერიების ზრდას და დაიცავს ნაყოფს სწრაფი გაფუჭებისგან.

„მნიშვნელოვანია ნესვის გადამუშავება, როგორც კი ის მომწიფდება, და შენახვა სხვა ხილისგან განცალკევებულ ჭურჭელში, რადგან ყველა სახის ხილს აქვს სხვადასხვა სტადია და მომწიფების დრო. ერთად შენახვა ერთ-ორ დღეზე მეტ ხანს გამოიწვევს ნარევის გაფუჭებას“,- თქვა მზარეულმა.

რამდენ ხანს შეგიძლიათ შეინახოთ დაჭრილი ნესვი?

„როდესაც ნესვს ბასრი დანით დაჭრით, შეგიძლიათ სამი დღის განმავლობაში შეინახოთ“,- ამბობს მზარეული.

შეგიძლიათ მთლიანად გაყინოთ კუბებად დაჭრილი ნესვი. ამისთვის ნაჭრები ერთმანეთისგან განცალკევებით მოათავსეთ პერგამენტზე და შედგით საყინულეში. როდესაც ისინი გაიყინება, შემდეგ უნდა მოათავსოთ ჰერმეტულ კონტეინერში.