მკვლელობის დღეს ახლობლის პანაშვიდზე იყო... - რა არის ცნობილი ვაკეში მოკლულ ლევან ჯანგველაძეზე
1742033137
ბევრი ადამიანი იწყებს დღეს ფინჯანი ყავით. თუმცა, მოხარშვის მეთოდმა შეიძლება მნიშვნელოვნად იმოქმედოს ყავის გემოზე. ყავას ზოგჯერ უსიამოვნო მწარე გემო აქვს.
ყავის გემოს გასაუმჯობესებლად მარტივი გზა არსებობს - ის არ საჭიროებს შაქრის ან რძის დამატებას. ამის ნაცვლად, დაამატეთ ცოტა მარილი თქვენს ფინჯანს, რომელსაც შეუძლია დაუპირისპირდეს მის სიმწარეს.
მარილისა და მასში შემავალი ნატრიუმის იონების კომბინაცია ურთიერთქმედებს ჩვენს ენაზე მწარე გემოს რეცეპტორებთან. როცა მწარე გემო ჩახშობილია, ჩვენ უფრო მარტივად შეგვიძლია დავაგემოვნოთ ყავის სიტკბო და სხვა არომატები.
მოხარშვის სწორი ტექნიკის გამოყენების დროს ასევე შეგვიძლია თავიდან ავიცილოთ ყავის სიმწარე. ძალიან ბევრმა წყალმა ან ზედმეტად ცხელმა წყალმა შეიძლება გამოიწვიოს სიმწარე.