პომიდორის უნიკალური თვისებები - როგორ უნდა მივიღოთ პროდუქტი, რომ სასარგებლო იყოს

პომიდორი

ბევრმა არ იცის, რომ  მაღალი წნევა ან ჰიპერტენზია ძირითადად დაავადებაა, რომელიც გამოწვეულია ცხოვრების არასწორი არჩევანით.

ევროპის პრევენციული კარდიოლოგიის ჟურნალში გამოქვეყნებულმა კვლევამ აჩვენა, რომ ისინი, ვინც ყოველდღიურად ჭამდნენ ყველაზე მეტ პომიდორს ან პომიდვრის პროდუქტს, უფრო ნაკლებად ჰქონდათ მაღალი წნევა. ასეთ შემთხვევაში დაავადების განვითარების რისკი 36%-ით ნაკლებია.

ამიტომ ექიმები ხშირად ურჩევენ პაციენტებს მარილის შეზღუდვას. ნატრიუმის საერთო რაოდენობა დღეში არ უნდა აღემატებოდეს 1500-2000 მგ. თქვენ შეგიძლიათ აკონტროლოთ ნატრიუმის გავლენა არტერიულ წნევაზე  კალიუმით მდიდარი საკვებით. პომიდორი კალიუმის ხელმისაწვდომი წყაროა.

პომიდორი ასევე მდიდარია ლიკოპენით, რომელიც ასტაბილურებს ენდოთელიუმის და არტერიის კედლებს, აუმჯობესებს სისხლის ნაკადს და ამცირებს არტერიულ წნევას.

რა თქმა უნდა, პომიდორი სწორად უნდა იქნას მოხმარებული. თუ მათ მარილი მოაყარეთ ან მაღალ ცეცხლზე მოხარშეთ, მისი თვისებები უბრალოდ გაქრება. პომიდვრის სალათზე ან წვენზე მარილის მოყრაც კი ართმევს მას კვებით ღირებულებას. 

ასევე ნახეთ:

„ვრცელდება უფრო სწრაფად ვიდრე სხვა ვირუსები, ერთ პირს შეუძლია დააავადოს 18...“ - ივანე ჩხაიძე მშობლებს აფრთხილებს

„რატომ არ დგას თქვენი შვილი სცენაზე“ - ქრისტინე იმედაძის შვილის ნამღერმა სოციალური ქსელი დაიპყრო

„სამყარო გაძლევთ შანსს, დაწინაურდეთ, შემოსავალი გაიზარდოთ და ოცნებები აისრულოთ“ - ნახეთ თუ ხართ ამ იღბლიანების სიაში

„არ გაუშვათ შანსი ხელიდან“ - 2024 წლის მნიშვნელოვანი თარიღები