ვრცელდება ინფორმაცია სამხრეთ კორეაში ჩამოვარდნილი თვითმფრინავის შავ ყუთში არსებულ ჩანაწერზე
1736621023
კარტოფილი არის სამზარეულოს მთავარი პროდუქტი, რომელსაც ბევრი ადამიანი ყოველდღიურად ამზადებს. ახალი კვლევა აჩვენებს, რომ ჩვენ კარტოფილს არასწორ ადგილას ვინახავთ. ამის შესახებ Express წერს .
ზოგადად, კარტოფილს აქვს ხანგრძლივი შენახვის ვადა. თუმცა, უმეტესობა მას უჯრაში ინახავს, რადგან სამზარეულოში „ბნელი და გრილი ადგილი“ ხელს უშლის ბოსტნეულის გაფუჭებას.
ახალი კარტოფილის შესანახად საუკეთესო ადგილი მაცივარია. ეს შეინარჩუნებს მას სუფთად სამჯერ მეტხანს, ვიდრე უჯრაში მოთავსება.
„გირჩევთ კარტოფილი შეინახოთ მაცივარში 5 გრადუსზე დაბალ ტემპერატურაზე. ამით ის სამჯერ მეტხანს შეინარჩუნებს სისუფთავეს.“- ამბობს ექსპერტი.