როგორ გავარჩიოთ ვირის და ცხენის ხორცი საქონლისგან - სურსათის უვნებლობის ექსპერტის რეკომენდაცია

ხორცი

სურსათის უვნებლობის სპეციალისტი, ირაკლი არაბული „პრაიმ ტაიმთან“ განმარტავს, როგორ შეიძლება მომხმარებელმა გაარჩიოს ვირის და ცხენის ხორცი საქონლისგან. 

„მომხმარებლისთვის ძალიან რთულია გაარჩიოს, რომელია ვირის, რომელია ცხენის და რომელია საქონლის ხორცი. თუმცა, მიუხედავად იმისა, რომ მხოლოდ ერთი რამ არის ზუსტი გარჩევა პროფესიონალ ვეტერინარს შეუძლია.

ლაბორატორიული გარეშე ზუსტად დადგენა, რისი ხორცია, შექმნილია. ამიტომ საუკეთესო გამოსავალია, რომ მომხმარებელმა შეიძინოს შემოწმებული, ბეჭედდამხმარებელი მოწყობილობა, რომელსაც აქვს ვეტერინარი. მსგავსი შემთხვევების გამორიცხულია, რომ ბეჭედი ხშირად დარტყმული ვირის ან ცხენის ხორცს.

ძირითადი, მხოლოდ განსაზღვრული კონტროლის უფლება - მაგალითად, მარკეტებში ან სპეციალიზებულ ობიექტებში, სადაც პროდუქტი დაცულია მაცივარში და მოქმედებს სახელმწიფო კონტროლი. განსაზღვრის პასუხისმგებლობა რეგულარულად ხდება.

მომხმარებელი უნდა დაადეს, რომ მთლიანი ხორცი ან საქონელი თვალსაოდ ჩანდეს და უკეთესი კვირა ბეჭედი.

საქონლის შემთხვევაში, ბეჭდის დარტყმა ხდება წინა ბარკლებზე და მხრებზე - საერთო ჯამში ოთხ ადგილზე. ბეჭდის დარტყმა აკრძალულია, რადგან მისი რეალიზაცია არ არის.

ღორის ადამიანის მდგომარეობა კი მეხუთე ბეჭედი იდება.

გარდა ქვეყნების, მომხმარებლებს შეუძლიათ მოითხოვონ ფორმა №2, რომელიც ადასტურებს, რაც ვეტერინარულად შემოწმებულია“, - ამბობს ირაკლი არაბული.