რასთან ერთად არ შეიძლება ნესვის ჭამა და რატომ

ნესვი

ნესვი გემრიელი, წვნიანი, ჯანსაღი და ყველასათვის საყვარელია. მაგრამ სასარგებლო თვისებების გარდა, ნესვს ასევე აქვს კუჭისთვის საშიში უარყოფითი თვისებები. პირველ რიგში, ნესვი მძიმე საკვებია და კუჭ-ნაწლავის ტრაქტი საკმაოდ დიდხანს მუშაობს მის მოსანელებლად. ბევრი რბილობი ერთდროულად არ არის რეკომენდებული. ამ თვისების გამო ის ცალკე უნდა მიირთვათ და არ შეურიოთ სხვა საკვებს.

არის საკვების კატეგორია, რომელიც უნდა მიირთვათ ერთ კვებაზე და ზოგიერთი მათგანი სასურველია ცალკე მიირთვათ. ეს გამოწვეულია იმით, რომ საკვების კომპონენტებად დაშლა ხდება კუჭის წვენის სხვადასხვა კომპოზიციით.

უმჯობესია არ მიირთვათ ნესვი ძირითად კერძებთან ერთად, რადგან ის მძიმე პროდუქტია, რომელიც შეიცავს ბევრ ბოჭკოს. ის უნდა იქნას მიღებული ძირითად კვებას შორის (ჭამამდე 2 საათით ადრე ან ჭამიდან 2 საათის შემდეგ). წინააღმდეგ შემთხვევაში მოემზადეთ დისკომფორტის, გულისრევისა და მეტეორიზმისთვის.

ნესვი არ არის თავსებადი ან აქვს ცუდი თავსებადობა ზოგიერთ პროდუქტთან. მაგალითად, თუ მას რძესთან ან ფერმენტირებულ რძის პროდუქტებთან ერთად გამოიყენებთ, რეაქცია ისეთივე იქნება, როგორიც კიტრის და რძუს მირთმევას ერთად, ანუ ის იგივე შედეგს მოგცემთ, როგორც საფაღარათო საშუალება. თუ ნესვს ალკოჰოლს ურევთ, ასევე გარანტირებული გაქვთ ეს პრობლემა.

ნესვი უკუნაჩვენებია მეძუძური დედებისთვის (მას შეუძლია გამოიწვიოს ბავშვში საჭმლის მონელების მძიმე დარღვევები), შაქრიანი დიაბეტის, კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის წყლულის დროს.არსებობს მოსაზრება, რომ ნესვი არ უნდა მიირთვათ თაფლთან ერთად: ამ ორ პროდუქტს შეუძლია „ერთად შეიკრას“ ისეთ მასაში, რომელიც ნაწლავებში ძნელად გადაადგილდება. გარდა ამისა, ამ კომბინაციამ შეიძლება მკვეთრად გაზარდოს სისხლში გლუკოზის დონე, რაც განსაკუთრებით საშიშია დიაბეტით დაავადებულთათვის. განაგრძეთ კითხვა...