ეს პროდუქტი თქვენს მაცივარში იმალება - დიეტოლოგები მის ჭამას ხორცის ნაცვლად გვთავაზობენ

მაცივარი

როგორც წესი, გადამუშავებული ხორცის მოხმარება უარყოფითად აისახება ჯანმრთელობაზე და დიეტოლოგები გვირჩევენ მის შეცვლას ყველით. პორტალი Atlantic იტყობინება, რომ თუ რამდენიმე გრამ წითელ ხორცს რამდენიმე გრამი ყველით ჩაანაცვლებთ, შეგიძლიათ დიაბეტის რისკი 8,8%-ით შეამციროთ.

აღსანიშნავია, რომ ყველს ასევე აქვს ბევრი ცხიმი და ჯანმრთელობისთვის არცთუ ისე სასარგებლო ნივთიერებები, მაგრამ ნებისმიერ შემთხვევაში, ხორცს სჯობს.

დანიის ორჰუსის უნივერსიტეტის კვების პროფესორმა დანიელ იბსენმა განმარტა, რომ ყველის ზოგიერთ სასარგებლო ელემენტს შეუძლია კომპენსირება მისი არაჯანსაღი თვისებებისთვის. მაგრამ მთავარი მიზეზი არის ის, რომ წითელი და დამუშავებული ხორცი იმდენად ცუდია თქვენთვის, რომ მისი ჩანაცვლება ცილის თითქმის ნებისმიერი სხვა წყაროთი უკეთესი იქნება.

ექსპერტებმა ყურადღება მიაქციეს ყველის წარმოებასაც. 50 გრამი ყველის დამზადება ნახშირორჟანგს გამოყოფს იმავე რაოდენობით, როგორც 356 სმარტფონის დამუხტვა ჩვეულებრივი ენერგიის წყაროების გამოყენებით. მაგრამ თავისებურება ის არის, რომ ადამიანები ყველს ხორცზე გაცილებით მცირე ულუფებით მოიხმარენ.