ტაფა რამდენიმე წუთში სუფთა იქნება: "ჯადოსნური" ხრიკი სწრაფად დაშლის ნამწვს

ტაფა

ინტერნეტში გავრცელდა "ჯადოსნური" ხრიკი, რომელიც დაგეხმარებათ გაწმინდოთ ტაფა დამწვარი საკვებისგან ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე, წერს The Mirror.
 
როგორ გავწმინდოთ ტაფა ნამწვისგან

ტაფას დაასხით წყალი, დაუმატეთ 2-3 კოვზი სოდა და მიიყვანეთ ადუღებამდე. გამორთეთ ცეცხლი, ოდნავ გააგრილეთ, შემდეგ გახეხეთ.

თუ ტაფა ცხიმიანია, იგივე გაიმეორეთ და დაუმატეთ 1/2 კოვზი ჭურჭლის სარეცხი ჟელე, როგორც კი ცეცხლს გამორთავთ და გარეცხეთ.

ძმარი, ლიმონი და ლიმონმჟავა საუკეთესო დამხმარეა ჟანგის წინააღმდეგ ბრძოლაში. ასე რომ, თუ არ იცით როგორ მოაცილოთ ლაქები უჟანგავ ფოლადზე, გამოიყენეთ ეს ცხოვრებისეული ხრიკები:

ძმარი - დაასველეთ ღრუბელი, წაუსვით ლაქებზე, გააჩერეთ 10 წუთის განმავლობაში, ჩამორეცხეთ წყლით;

ლიმონი - შეურიეთ 200 მლ წყალი 1 ს/კ სითხესთან, წაუსვით ლაქებზე, შემდეგ გარეცხეთ წყლით და გააშრეთ.

იგივე ეფექტი აქვს ლიმონის მჟავას - 1 ს/კ ფხვნილი უნდა განზავდეს წყალში, დაასველოთ ქსოვილით და წაუსვათ ტაფის პრობლემურ ზონაზე.

კიდევ უკეთესი იქნება, თუ შალის ქსოვილის ნაჭერს დაასველებთ - ეს არამარტო გაასუფთავებს სამზარეულოს ჭურჭელს, არამედ გააპრიალებს მათ.