სასმელი და საკვები, რომელიც გულძმარვას მოგაშორებთ

გულძმარვა

გულძმარვა სხვადასხვა მიზეზის გამო ხდება და არ შეიძლება განისაზღვროს სხვადასხვა ღონისძიებები. გასტროენტეროლოგები შეიძლება, რომელი სასმელი და საკვები დაგვეხმაროს მჟავიანობის დონეში და კუჭის ლორწოვანი გარსის დაცვაში.

„გულძვა შეიძლება სხვადასხვა მიზეზის გამო გამოწვევდეს, ამიტომ უნდა განვსაზღვროთ ზუსტი დიაგნოზის დასმა და განსაზღვრული არჩევანის გაკეთება მედიკამენტებით დამთავრებული. გამწვავების დროს, დისკომფორტის შესამსუბუქებლად შეგიძლიათ მიიღოთ ერთჯერადი წამალი. თუმცა, ასეთი საშუალებების გამოყენება არ არის გამორჩეული, არამედ დამალვის მცდელობაა“, - ხაზგასმით აღნიშნავენ გასტროენტეროლოგები.

მათი მონაცემები, სპეციალური საშუალებები ოდნავ ტუტე წყალი, სასურველია უგაზო. არბილებს კუჭის მჟავიანობის ეფექტს და ინარჩუნებს სითხის ბალანსს. ასევე სასარგებლოა შვრიის, სელის ან ბრინჯისგან თხევადი ფაფები. ისინი უნდა მომზადდეს წყალში, რძის დამატების გარეშე, მიირთვათ მცირე ულუფებით.

ბანანი არბილებს ლორწოვან ს სახამებლის გარს, როგორც კარგად ფერმენტირებული რძის პროდუქტები, მაგალითად, სასარგებლო იო, ნატურალური გურტი და აციდოფილური რძე. თუ ლაქტოზას აუტანლობა გაქვთ, აქვთ რძის პროდუქტების თავი შეიკავოთ. კარტოფილს, სტაფილოს, ნიახურს, უცხიმო თევზსა ​​და ხორცს, კოჭას და გვირილის ჩაის ასევე შეუძლია გულძმარვის ზომა.

„თუ გულძმარვა გაწუხებთ, განსაკუთრებული თავი შეიკავოთ, ცხარე და შემწვარი საკვების, ყავის, ალკოჰოლისა და გაზიანი სასმელების შერწყმა.

თუ გულძმარვა ხშირად გეწყებათ და ხელს გიშლით უნდა მიმართოთ სპეციალისტებს.