საახალწლოდ გამოსადეგი ინფორმაცია: როგორ განვასხვაოთ ნამდვილი წითელი ხიზილალა ყალბისაგან

ხიზილალა

ბევრს უყვარს წითელი ხიზილალა. ახალი წლის ღამე ამ დელიკატესის გარეშე სრულყოფილი არ არის, მაგრამ ზოგჯერ, ნამდვილი ხიზილალის ნაცვლად, შესაძლოა შეიძინოთ ყალბი და თუნდაც უხარისხო.

სინამდვილეში, ასეთი გაყალბებული პროდუქტი არ არის აკრძალული, მით უმეტეს, თუ ეტიკეტზე მითითებულია, რომ ეს არის იმიტაცია. თუმცა, ზოგიერთი მწარმოებელი ყოველთვის არ იცავს ასეთ წესებს და კონკრეტულად არ წერს ამის შესახებ შეფუთვის უკანა მხარეს.

ასეთი ხიზილალა მზადდება ნატრიუმის ალგინატის, ყავისფერი წყალმცენარეებისა და პოლისაქარიდებისგან. ასევე, მას ემატება ყველა სახის საღებავები და გემოს გამაძლიერებლები.

როგორ განვასხვაოთ ნამდვილი ხიზილალა ყალბისაგანნამდვილი ხიზილალის ფასი კილოგრამზე 150 ლარიდან უნდა დაიწყოს და არავითარ შემთხვევაში ამაზე დაბალი არ უნდა იყოს.ეტიკეტზე ყოველთვის უნდა ეწეროს „ორაგულის ხიზილალა“. თუ წერია „ხიზილალა - თევზის პროდუქტი“ ან რამე მსგავსი, მაშინ 100% ყალბია.თუ თავად ქვირითის ფერი ძალიან ნათელია მოწითალო ან მოყვითალო ელფერით, ამ პროდუქტში საღებავია.თითოეული კვერცხის ფორმა უნდა იყოს მრგვალი, ზოგიერთი შეიძლება იყოს ოდნავ დანაოჭებული - ეს არ არის საშიში. თუ ისინი ოვალურია ან ერთმანეთთან შეკრული - ეს არ არის ნორმა. თითოეული ნატურალური ქვირითის შიგნით ჩანს ემბრიონი. მიუხედავად ამისა, ამ პატარა დეტალის გაკეთებაც უკვე ისწავლეს, მაგრამ ისინი მაინც განსხვავდება ფორმისა და ბუნდოვანი ტექსტურის მიხედვით.თუ იყიდეთ ხიზილალა, მაგრამ არ შეამოწმეთ იგი ზემოთ აღწერილი მეთოდებით, არის კიდევ ერთი: თქვენ უნდა აიღოთ ერთი ხიზილალა და ჩადოთ ძალიან თბილ წყალში. შემდეგ საჭიროა მისი დაქუცმაცება. თუ ხიზილალის შიგნიდან დახვევა იწყება და წყალი ოდნავ დაიბლარება, ეს ნამდვილი ხიზილალაა. თუ წყალმა საღებავის ფერი მიიღო და სხვა არაფერი მომხდარა - თქვენს წინაშე არაბუნებრივი პროდუქტია.ყველა ეს საკმაოდ მარტივი, მაგრამ ეფექტიანი გზა დაგეხმარებათ მიიღოთ ნამდვილი წითელი ხიზილალა საახალწლო სუფრაზე.