ინსტაგრამისთვის ყალბი ქორწილი რეალური აღმოჩნდა - ქალი თაღლითის მსხვერპლი გახდა
1737231820
თეთრი კარტოფილი უფრო მავნეა, მეწამული კი ყველაზე ჯანსაღი. ეს მართლაც ასეა?
გორგლების ფერი - ჯიშის მახასიათებელი
კარტოფილი შეიძლება ძალიან განსხვავებული იყოს კანის ფერით, მაგრამ ქერქის ფერი არის ჯიშის თვისება, რომელიც პრაქტიკულად არ მოქმედებს პროდუქტის ხარისხზე.
თეთრი კარტოფილი უფრო მავნეა, მეწამული კი ყველაზე ჯანსაღი. ეს მართლაც ასეა? არსებობს თუ არა კარტოფილის ამ "ფერადი" რეიტინგის მეცნიერული ახსნა?
რაზე მიგვანიშნებს კარტოფილის რბილობის ფერი?
სახამებლის ყველაზე მაღალი შემცველობაა თეთრი კარტოფილის ჯიშები;
მოწითალო ფერის მქონე ჯიშებში ანთოციანინების მაღალი შემცველობაა.
მიჩნეულია, რომ ანთოციანინები აძლიერებს იმუნურ სისტემას, მაგრამ ამავდროულად, ალერგიული რეაქციების მქონე ადამიანები, რომლებიც მიდრეკილნი არიან კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის, ღვიძლისა და თირკმელების დაავადებებისადმი, სიფრთხილით უნდა მოეკიდონ კარტოფილის ამ ჯიშებს.
როგორ ავირჩიოთ კარტოფილი
შეარჩიეთ გორგლები დანიშნულებისა და გემოვნებიდან გამომდინარე.
მაგალითად, ითვლება, რომ მოხარშვის ან პიურესთვის საუკეთესო ჯიში თეთრია, შესაწვავად შეიძლება გამოვიყენოთ ყვითელი. უმჯობესია აირჩიოთ უფრო დიდი კარტოფილი, რომლის წონა 80 გრამზე მეტია. ის უფრო მწიფეა და გორგალიც ნაკლებად დაიკარგება. თუმცა, უმჯობესია არ მიიღოთ ძალიან დიდი ზომის კარტოფილი. განაგრძეთ კითხვა...