1692302192
როგორ შევინახოთ სალათის ფურცელი სწორად დიდი ხნის განმავლობაში

სალათის ფურცლები შეუცვლელი პროდუქტია ზაფხულის კულინარიის დროს. თუმცა, ზოგჯერ გამოყენებამდე ის ჭკნება ან სველდება.
ცოტამ თუ იცის, რომ სალათის ფურცლებს, ისევე როგორც ბევრ ხილსა და ბოსტნეულს, დამცავი გარსი აქვს და თუ მას მაცივარში შედებთ, ის უფრო სწრაფად გაფუჭდება, წერს Mirror. თუ სალათის ფურცლები არ გაირეცხება და თავდაუხურავად არ შეინახება, წყლის მაღალი შემცველობის გამო შეიძლება გამოშრეს და დაჭკნეს, არასწორად შენახვის შემთხვევაში კი შეიძლება ობი გაუჩნდეს.
როგორ შევინახოთ სწორად სალათის ფურცლები
სალათის ფურცლების გასარეცხად გამოიყენეთ ძმრისა და წყლის ნარევი მწვანილის სათქვეფ მანქანაში: აურიეთ, გააჩერეთ და შემდეგ კარგად გარეცხეთ. სალათის ფურცლები შეიძლება შეიცავდეს ბაქტერიებსა და ჭუჭყს, რამაც შეიძლება ობის ზრდა დააჩქაროს.
თეთრი ძმარი, რომელიც ხშირად გამოიყენება სოუსებში, შეიცავს ძმარმჟავას, ანტიმიკრობულ ნაერთს, რომელიც კლავს მავნე მიკროორგანიზმებს და ხელს უწყობს სალათების უფრო დიდხანს შენარჩუნებას.
ერთი წილი თეთრი ძმარი უნდა შეურიოთ სამ წილ ცივ წყალს. შემდეგ გარეცხეთ სალათის ფურცლები დაახლოებით სამი წუთის განმავლობაში და სულ ესაა.
სალათის ფურცლის გარეცხვისას მნიშვნელოვანია, რომ ის ხუთ წუთზე მეტხანს არ დაალბოთ, რათა ძმრის გემო არ ჰქონდეს. შემდეგ ფოთლები გააშრეთ.
მნიშვნელოვანია, ფოთლები მაცივარში შენახვამდე მთლიანად იყოს გამშრალი - ნებისმიერი ტენიანობა დააჩქარებს მათ გაფუჭებას. სალათის ფურცელი შეინახეთ ელვაშესაკრავ პარკში ან კონტეინერში თავსახურით, შიგნით კი ქაღალდის ხელსახოცით, რათა ზედმეტი ტენიანობა შეიწოვოს. რადგან სალათის ფურცელი ბევრ წყალს შეიცავს, ეს მეთოდი მას 10-14 დღის განმავლობაში ეყოფა.