რატომ უნდა დადგათ მაცივარში ჭიქა სოდით: შედეგი გაგაოცებთ

მაცივარი

გამოცდილი დიასახლისები ხშირად დგამენ მაცივარში ერთ ჭიქა სოდას.

რატომ დგამენ მაცივარში სოდიან ჭიქას?

მაცივარში სოდა ხელს უწყობს უსიამოვნო სუნის აღმოფხვრას და ასევე ხელს უშლის საკვების ბუნებრივი არომატის დაკარგვას. ამისთვის ჭიქაში ჩაყარეთ სოდა (100-150 გ) და მოათავსეთ ქვედა თაროზე, მაცივრის უკანა კედელთან უფრო ახლოს. გამოცვალეთ სოდა თვეში ერთხელ ან საჭიროებისამებრ.

ზოგჯერ რეკომენდებულია მაცივარში სოდის ხსნარის დადებაც (2-3 ჩაის კოვზი სოდა გახსენით ჭიქა წყალში), მაგრამ ნაკლებად ეფექტური იქნება, რადგან მასში ნივთიერების კონცენტრაცია უფრო დაბალია.

მნიშვნელოვანია: თუ მაცივარში ცუდი სუნი გაჩნდება, ჯერ დარწმუნდით, რომ მასში გაფუჭებული საკვები არ არის - სოდა უძლურია მათ წინააღმდეგ.

რა შეგიძლიათ შედოთ მაცივარში, რომ სუნი გაქრეს, გარდა სოდისა:

ლიმონი - ნახევარი ციტრუსი მოათავსეთ მაცივარში, ის გააქრობს უსიამოვნო სუნს;

ვაშლის ძმარი - შეურიეთ წყალს 1:3 თანაფარდობით, მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ გააგრილეთ და შედგით ხსნარი მაცივარში 4 საათით;

აქტივირებული ნახშირი - დაფხვენით და გაახვიეთ ნაჭერში, შემდეგ კი დატოვეთ თაროებზე ერთი კვირის განმავლობაში;

დაფქული ყავა - დაყარეთ ფურცელზე, შედგით მაცივარში და გააჩერეთ რამდენიმე საათი.

გახსოვდეთ, რომ ყავის არომატი სხვა პროდუქტებშიც შეიწოვება, ამიტომ ჯობია ცოტა ხნით შეფუთოთ.

წყარო