შეგიძლიათ თუ არა მაკარონის ჭამა 50 წელს ზემოთ - კვლევის შედეგები

მაკარონი

50 წელზე ზემოთ მაკარონის გადამეტებულმა ჭამამ, ​​შეიძლება გამოიწვიოს წონის არასასურველი მატება.

„ახალი ასაკობრივი კატეგორიის შემოწმებისას, თქვენი მეტაბოლიზმი იწყებს შენელებას ჰორმონალური ცვლილებებისა და კუნთების მასის თანდათანობითი დაკარგვის გამო. ეს შეიძლება ნიშნავს, რომ თქვენ მოგიწევთ დღეში 200 კალორიის შემცირება თქვენი ამჟამინდელი წონის შესანარჩუნებლად", - გვირჩევს დიეტოლოგი.

50 წელზე უფროსი ასაკის ადამიანებმა ასევე უნდა შეზღუდონ რაფინირებული მარცვლეული, რადგან მათ აქვთ მაღალი გლიკემიური ინდექსი (GI), რაც სწრაფად ზრდის სისხლში შაქარს და ზრდის ანთებითი დაავადებების რისკს.

გარდა ამისა, 2022 წლის კვლევის მიხედვით, უფრო სავარაუდოა, რომ მოგვიანებით განვითარდება სისუსტე, თუ ბევრ მარტივ ნახშირწყლებს მიირთმევთ.

ასე რომ, თუ 50 წელს გადაცილებული ხართ, შეგიძლიათ კვლავ მიირთვათ მაკარონი, მაგრამ მას, მაგალითად, ცილა უნდა დაუმატოთ.

გარდა ამისა, ბოსტნეულის დამატება მაკარონის კერძებში უზრუნველყოფს ვიტამინებს, მინერალებს და ფიტოქიმიკატებს, რომლებსაც შეუძლიათ გააუმჯობესონ თქვენი ჯანმრთელობა და გააკონტროლოს სისხლში შაქრისა და ინსულინის დონე.