რა მიზნით ჩაძირეს შავ ზღვაში ქართული ღვინის სხვადასხვა სახეობა

zgva

დაივერმა და მეღვინემ შავ ზღვაში ღვინო ჩაძირეს, თუ რა გავლენას ახდენს ზღვის მარილიანი წყალი ზღვის ფსკერზე განთავსებულ ღვინოზე?! - ამაზე "ამერიკის ხმის" სიუჟეტში თავად იდეის ავტორები საუბრობენ. ​

დაივერმა დავით ნიკოლეიშვილმა და მეღვინე ზურაბ ქუმსიაშვილმა შავ ზღვაში ღვინის დავარგება 2020 წელს დაიწყეს. მათ სარფსა და კვარიათში სხვადასხვა სიღრმეზე რამდენიმე სახეობის ქართული ღვინო ჩაძირეს.

პირველი თიხის ამფორები 500 ლარად გაიყიდა და ახლა მათ გეგმაში აქვთ წყალქვეშ პირველი ქართული ღვინის მარნის მოწყობა.