ექიმი ყოველდღიურად ამ ერთ ბოსტნეულს ჭამს - ის ამცირებს კიბოს რისკს

ექიმი

საკვები სოკო შეიძლება სასარგებლო იყოს ორგანიზმისთვის. ნევროლოგი ლორი შნაიდერი, მედიცინის დოქტორი, გვიზიარებს, რომ ის სოკოს ყოველდღიურად ჭამს, რადგან ის შეიცავს ბოჭკოვანს და პროტეინს, დაბალი ცხიმებითაა გაჯერებული და მდიდარია ნუტრიენტებითა და ანთების საწინააღმდეგო თვისებებით.

სოკოს კედლები შეიცავს ბეტა-გლუკანებს, ხსნად ბოჭკოს ტიპს, რომელიც დაკავშირებულია იმუნურ ჯანმრთელობასთან.

„სოკო ასევე შეიძლება დაეხმაროს სისხლში შაქრის რეგულირებას, ქოლესტერინის შემცირებას და კიბოს განვითარების რისკს", - თქვა ექსპერტმა.

ექიმმა დასძინა, რომ არსებობს მრავალი გამოკვლევა ამ ბოსტნეულის გავლენაზე ადამიანის ტვინის ჯანმრთელობაზე. სოკოს ხშირმა მოხმარებამ შეიძლება გააუმჯობესოს მეხსიერება და ნერვის ზრდის სტიმულირება.

შნაიდერმა ასევე განმარტა, სოკო საუკუნეების განმავლობაში გამოიყენებოდა ჩინურ მედიცინაში დეპრესიის, სტრესისა და შფოთვის მოსახსნელად.