შეფმზარეული გურამ ბაღდოშვილი საავტორო პასკის რეცეპტს აზიარებს

პასკის რეცეპტი ბაღდოშვილისგან

შეფ გურამ ბაღდოშვილი საზოგადოებას თავისი საავტორო ხაჭოს პასკის რეცეპტს უზიარებს და სოციალურ ქსელში ვიდეოს ავრცელებს.

მისი თქმით, პასკის და გასტრონომიის ყველაზე დიდი საიდუმლო არის პატარა ხრიკები, რაც ქმნის განსხვავებას.

„პირველი ნაბიჯი - კარაქი უნდა გავათეთროთ აუცილებლად, ავთქვიფოთ ხაჭო და არაჟანი ერთგვაროვანი მასა მივცეთ, დაბალ როტაციაზე, დაახლოებით შვიდი წუთი, ტექსტურა უნდა იყოს კრემისებური.

ორთქლზე მოვხარშავ კვერცხის გულს, ხშირად რეცეპტში შემხვედრია უმი კვერცხის ათქვეფა ხაჭოში, რაც მე არასწორად მიაჩნია“, - ამბობს შეფი გურამ ბაღდოშვილი.

რეცეპტის სრულად სანახავად იხილეთ ვიდეო:

ერთი პასკისთვის საჭირო ინგრედიენტები:

ხაჭო 0,400გრ

არაჟანი 0,035 გრ

კარაქი 0,08 გრ

შაქარი 0,054

ვანილი 0,002 გრ

ალკოჰოლი 0,006 გრ

დარიჩინი 0,001 გრ

ლიმონის ცედრა 0,037გრ

ფორთოხალი 0,01 გრ

ნაღები 0,080 გრ

კვერცხი 1,5 ცალი

საზამთროს მურაბა 0,03 გრ

კაკლის მურაბა 0,03 
გრ

კომშის მურაბა 0,01 გრ

გარგრის ჩირი 0,02 გრ

კარალიოკის ჩირი 0,02 გრ

შავი ქლიავი ჩირი 0,02 გრ

ნიგოზი 0,02 გრ

ცუკატი 0,006 გრ

ქიშმიში 0,02 გრ