კერძები, რომლებიც გაცხელებისას მომწამვლელი ხდება
1702327036
ლობიო არის ცილის მნიშვნელოვანი წყარო და ბევრ ადამიანს უყვარს. ჩვენ გეტყვით, როგორ სწორად შეინახოთ ლობიო ისე, რომ აბლაბუდა და ხოჭოები არ გაუჩნდეს.
როგორ შეინახოთ დაკონსერვებული ლობიო:
დაკონსერვებული ლობიო მინის ქილებში უნდა ინახებოდეს გრილ, ბნელ ადგილას. შენახვის ოპტიმალური ვადა არის 1 წელი ან რამდენიც მითითებულია მწარმოებლის ეტიკეტზე.
შეგიძლიათ შეინახოთ ორი გზით:
ლობიო მოათავსეთ ჰერმეტულ კონტეინერში და შედგით მაცივარში. ვარგისობის ვადა - 3-4 დღე;
თუ იცით, რომ უახლოეს დღეებში ლობიოსთან ერთად არაფერს მოამზადებთ, მოათავსეთ ისინი ჰერმეტულ კონტეინერში. ვარგისობის ვადა - 1-2 თვე.
როგორ შეინახოთ ხმელი ლობიო
ხმელი ლობიო შეიძლება წლების განმავლობაში ინახებოდეს გრილ, ბნელ, მშრალ ადგილას. ლობიო მგრძნობიარეა ჟანგბადის, სინათლის, სითბოს და ტენიანობის მიმართ. ხმელი ლობიო შეიძლება შეინახოთ საყინულეში ან ჰერმეტულ კონტეინერში. ლობიოს გაყინვა მოკლავს მწერებს და ხელს შეუშლის გაფუჭებას. ხმელი ლობიო შეიძლება ძალიან დიდხანს ინახებოდეს საყინულეში.
როგორ მოამზადოთ ლობიო
თუ თქვენი ლობიო ერთ წელზე მეტია საკუჭნაოშია, დრო დასჭირდება დარბილებას. ხარშვისას დაამატეთ მეოთხედი ჩაის კოვზი სოდა 1 კგ ლობიოზე. ან მარილიან წყალში გააჩერეთ მთელი ღამე მომზადებამდე. მოხარშული ლობიო შეიძლება შეინახოთ დახურულ ჭურჭელში მაცივარში 5-7 დღე.