როგორ შევინახოთ გახსნილი ტომატ-პასტა, რომ არ დაობდეს

ტომატ პასტა

ტომატ პასტა შეუცვლელი პროდუქტია ყველა სამზარეულოში. აუცილებელია სოუსების, კომბოსტოს რულეტების, ასევე საყვარელი ბორშის მოსამზადებლად. პროდუქტი მზადდება ახალი პომიდვრისგან, ამიტომ გახსნის შემდეგ ის სწრაფად ფუჭდება. ამავდროულად, ფინანსურად უფრო მოგებიანია პასტის დიდი ქილა, ვიდრე პატარა, ერთჯერადი შეფუთვა. როგორ უნდა შევინარჩუნოთ პროდუქტი, რომლის გამოყენება შეუძლებელია დაუყოვნებლივ და თავიდან ავიცილოთ ობი, ზედაპირზე. 


როგორ შეინახოთ ტომატის პასტის გახსნილი ქილა
ტომატის პასტის ღია ქილაში ობის პრობლემის გადაჭრის მრავალი გზა არსებობს. თითოეულ დიასახლისს შეუძლია აირჩიოს ყველაზე შესაფერისი.

დაკონსერვება მცენარეული ზეთით

ტომატი პასტის შენახვის ვადის გახანგრძლივებაში დაგეხმარებათ მცენარეული ზეთი. მას შემდეგ, რაც ქილას გახსნით და კერძისთვის საჭირო რაოდენობას აიღებთ, პასტას დაასხით რამდენიმე სუფრის კოვზი ზეთი და დაახურეთ თავსახური. ის საიმედოდ დაიცავს შიგთავსს ჰაერთან კონტაქტისგან, რაც იმას ნიშნავს, რომ მიკროორგანიზმები იქ ვერ გამრავლდებიან. შემდეგი გამოყენებისას, უბრალოდ დაასხით ზეთი ქილიდან. ეს არ დააზარალებს კერძის გემოს.

შოკური გაყინვა
პროდუქტის ვარგისობის გასახანგრძლივებლად შესანიშნავი ვარიანტია გაყინვა. ეს შეიძლება გაკეთდეს სხვადასხვა გზით:

ქილის გაყინვა. ტომატის პასტის თუნუქის ქილას ახურავთ თავზე ან და დებთ ცელოფნის პაკეტში და ათავსებთ  საყინულეში. როცა დაგჭირდებათ, ქილას უნდა დაასხათ მდუღარე წყალი, რათა პასტა ადვილად მოსცილდეს კედლებს.
ყინულის ფორმებში გაყინვა. ქილის გახსნის შემდეგ ტომატ პასტა გადაანაწილეთ ყინულის ფორმებში (ან კექსის ფორმებში) და შედგით საყინულეში. ძნელია, რაიმე უფრო მარტივი მოიფიქრო.


გაყინვა ვაკუუმ ტომარაში. მთლიანი შიგთავსი ასევე შეიძლება მოთავსდეს სპეციალურ საყინულე პაკეტში, ელვაშესაკრავით.

მდოგვის მეთოდიგემრიელი მდოგვი სხვა პროდუქტებისთვის შესანიშნავი კონსერვანტია. მას შემდეგ, რაც ტომატ პასტის ქილას გახსნით, თავსახურის შიგნიდან და ქილის ნაპირებზე წაუსვით მდოგვი - ეს ხელს შეუშლის ობის მოკიდებას.