როგორ შევინახოთ ბადრიჯანი ისე, რომ არ გაფუჭდეს

ბადრიჯანო

ბადრიჯანი პოპულარული საზაფხულო ბოსტნეულია, რომელიც ცნობილია თავისი გემრიელი გემოთი. მიუხედავად მისი უპირატესობებისა, ის ძალიან არასტაბილურია შესანახად.

ფერმერი ამბობს, რომ ბადრიჯანს არ უყვარს სიცივეში შენახვა. ამ ბოსტნეულისთვის სასურველია გრილი ტემპერატურა, ვიდრე ცივი. შესაფერის პირობებში ისინი კარგად ინახება 10 დღე ან მეტი. შესანახად გამოდგება ნებისმიერი ადგილი, სადაც გრილა და სიბნელეა.

თუ ბადრიჯანს რამდენიმე დღეზე მეტ ხანს ინახავთ, ფაბიანი გირჩევთ შეფუთოთ ისინი ქაღალდის ჩანთაში ან ქაღალდის პირსახოცში, რათა შეიწოვოს ტენიანობა და უზრუნველყოს იზოლაცია.

როგორ ავირჩიოთ ბადრიჯანი

ბადრიჯანი მრავალფეროვანი ფორმისა და ფერისაა. უნდა აარჩიოთ ისეთი ბადრიჯანი, რომლის კანიც ბზინვარეა.

„თუ მან დაკარგა ბზინვარება ან ოდნავ რბილია, ეს ნიშნავს, რომ ის აღარ არის ახალი და არ ექნება ისეთი კარგი გემო", - გვირჩევს ფაბიანი.

ასევე, თუ ბოსტნეულს ლაქები აქვს, ეს იმას ნიშნავს, რომ იგი მაცივაარშია გატარებული. ეს განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია გახსოვდეთ, თუ ბადრიჯანს ყიდულობთ სასურსათო მაღაზიაში, რადგან ისინი სავარაუდოდ მაცივარში ინახებოდა.