რატომ არ ჭამენ ევროპასა და ამერიკაში წიწიბურას, თუმცა ის ყველა მაღაზიაში იყიდება

წიწიბურა

წიწიბურა ითვლება ერთ-ერთ ყველაზე საყვარელ და პოპულარულ გარნირად, მაგრამ სხვა ქვეყნებში ამ მარცვლეულს არც ისე პატივს სცემენ.

დიეტოლოგები და ფიტნეს ტრენერები მკაცრად გირჩევენ დიეტაში წიწიბურას ჩართვას: მას აქვს დაბალი გლიკემიური ინდექსი, მიეკუთვნება ნელ ნახშირწყლებს, დიდხანს ტოვებს გაჯერების შეგრძნებას და მდიდარია ვიტამინებით, მიკროელემენტებით, ანტიოქსიდანტებითა და მცენარეული ცილებით.

ერთი სიტყვით, მის გარეშე ვერსად წახვალ, მით უმეტეს, თუ არ გინდა შიმშილის გრძნობა და ამავდროულად, წელის ზედმეტი სანტიმეტრის მოშორებაზე ოცნება.

მაგრამ გამოდის, რომ ყველა ექსპერტი წიწიბურას არ გირჩევთ! ფაქტია, რომ გასტრონომიული ტრადიციის მიხედვით, ის პრაქტიკულად არ არის პოპულარული საზღვარგარეთ. ერთადერთი გამონაკლისი არის წიწიბურის ჩაი.

ეს იმიტომ, რომ ბევრ ქვეყანაში ის საკმაოდ დიდი ხანია იზრდება მხოლოდ როგორც ... ცხოველთა საკვები! წიწიბურა ძალიან უპრეტენზიო მცენარეა და არ საჭიროებს რაიმე განსაკუთრებულ პირობებს, ამიტომ ძროხებს აჭმევენ წიწიბურას, მაგრამ მარცვლეული ცხოველთა მაღაზიაშიც შეგიძლიათ იპოვოთ - როგორც პირუტყვის საკვები.

გარდა ამისა, არასწორად მოხარშვის შემთხვევაში, წიწიბურა შესამჩნევად მწარეა და თუ მას მიირთმევთ მარილის, ზეთის ან სხვა სანელებლების გარეშე, ანუ სტანდარტული მომზადების წესების დაცვით, ბურღულეულის გემო შეიძლება ძალიან უცნაურად მოგეჩვენოთ, განსაკუთრებით თუ მას პირველად გასინჯავთ ზრდასრულ ასაკში და არ ხართ შეჩვეული ბავშვობიდან.