მუქი ჩაის ყოველდღიურად დალევა დიაბეტის განვითარების რისკს ამცირებს - კვლევა

ჩაი

ყოველდღიურმა ფინჯანმა მუქმა ჩაიმ შეიძლება გააადვილოს სისხლში შაქრის ჯანსაღი დონის შენარჩუნება და შეამციროს დიაბეტის განვითარების რისკი, ნათქვამია კვლევაში.

მკვლევრებმა გამოიკვლიეს მონაცემები დიაბეტის დიაგნოზის, სისხლში შაქრის დონისა და ლაბორატორიული ტესტების შესახებ. ადამიანები, რომლებიც ყოველდღიურად სვამდნენ ჩაის, დიაბეტის რისკი 28%-ით შემცირებული ჰქონდათ. ჩაის ყოველდღიურად მსმელებს ასევე 15 პროცენტით ნაკლები აქვთ პრედიაბეტი - მდგომარეობა, რომელიც ვითარდება, როდესაც სისხლში შაქრის დონე ოდნავ მომატებულია, მაგრამ არა საკმარისად მაღალი დიაბეტის სრული დიაგნოზისთვის.

რომელი სახის ჩაი არის საუკეთესო დიაბეტის პროფილაქტიკისთვის?

როდესაც მეცნიერები კონკრეტულად დააკვირდნენ, თუ რა ტიპის ჩაის სვამდნენ ადამიანები, აღმოაჩინეს, რომ მუქი ჩაი ყველაზე დიდ გავლენას ახდენს დიაბეტის რისკზე, ამცირებს ამ მდგომარეობის შანსებს 47 პროცენტით და ამცირებს პრედიაბეტის შანსებს 53 პროცენტით.

„ჩვეული ჩაის მოხმარება, განსაკუთრებით მუქი ჩაის, დაკავშირებული იყო შარდში გლუკოზის გამოყოფასთან და ინსულინის რეზისტენტობის შემცირებასთან“, - ამბობს კვლევის თანაავტორი ტონგჯი ვუ.

რატომ შეიძლება დაეხმაროს ჩაი დიაბეტის პრევენციას?

როდესაც ადამიანები შარდში მეტ გლუკოზას ან შაქარს გამოიყოფენ, ეს შეიძლება იყოს ერთ-ერთი ნიშანი იმისა, რომ მათი სხეული კარგად ასრულებს სისხლში შაქრის ჯანსაღი დონის შენარჩუნებას, ამბობს დოქტორი.

ბევრი ჩაი მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, რომლებიც ხელს უწყობენ ანთების შემცირებას, მდგომარეობა, რომელიც დაკავშირებულია II ტიპის დიაბეტის განვითარებასთან, ამბობს პალინსკი-ვეიდი.

ასევე დაგაინტერესებთ:

რას გვაუწყებს ობობის ქსელების მომრავლება სახლში?

„ეს ჭიქები გარეცხე? ვაიმე!!!“ - ამბავი, რომელიც საბერძნეთში ემიგრანტს გადახდა

"არ ფლანგოთ ფული მიკროტალღურ ღუმელებზე... წადით სამოგზაუროდ, ნახეთ მსოფლიო" - თეონა კონტრიძის რჩევა