მეცნიერებმა ჭაღარა თმასა და კიბოს შორის კავშირი დაადგინეს - კვლევა
1766858081
ზოგჯერ გემრიელი კერძის მომზადებისას საათობით გვიწევს ლოდინი ხორცის გადობამდე, რაც დამეთანხმებით დიდი დისკომფორტია.
ხორცის შენახვისა და მოხმარების, აგრეთვე მისი არჩევის წესები განსხვავდება იმის მიხედვით, თუ როგორ ხორცს იძინეთ: ახალდაკლულს (ე.წ. ”ორთქლოვანს”), გაციებულს, თუ გაყინულს.
კვერცხის შენახვისას მთავარია, რომ მუდმივად დაცული იყოს საკმარისად გრილი ტემპერატურა (+20ºC-ზე მაღალ ტემპერატურაზე კვერცხი გაფუჭებას იწყებს).
არ დაზიანდეს კვერცხის ნაჭუჭი და თხელი, მიკროსკოპული აპკი, რომელიც ნაჭუჭს გარედან აკრავს და მიკრობებისგან იცავს. ამიტომ სრულიად დაუშვებელია შესანახი კვერცხის გარეცხვა ან უხეშად გაწმენდა — ამ დროს დამცავი აპკი ზიანდება და ნაჭუჭი მიკრობებისთვის გამტარი ხდება.
დაზიანებული ნაჭუჭიდან კვერცხში შესაძლოა მავნე მიკროორგანიზმებმა შეაღწიოს და გამრავლდეს, რაც შეიძლება ადამიანის მოწამვლის მიზეზი გახდეს.
ნახეთ, მადონა კოიძის რეკომენდაციები დილის ეთერში - როგორ უნდა შევინახოთ ხორცი და კვერცხი სწორად?
რომელი საკვების მირთმევას ავარიდოთ თავი გარეთ სწრაფად კვებისას?