5 ხრიკი, რათა შემწვარი კარტოფილი უფრო ხრაშუნა გახადოთ - შეფ-მზარეულის რჩევა

კარტოფილი

შემწვარი კარტოფილი თითქმის ყველასთვის ერთ-ერთი საყვარელი საჭმელია. 

„ჭკვიანი" მანქანაც კი ყოველთვის ვერ მოგცემთ იმ ხრაშუნა ქერქს, რომელიც ჩვენ ძალიან გვიყვარს. ამ გემრიელი კერძის მომზადების რეცეპტი კულინარიაში წიგნების ავტორმა, ბრიტანელმა მწერალმა, მერი ბერიმ გააზიარა.

5 ხრიკი, რომ შემწვარი კარტოფილი უფრო ხრაშუნა გახადოთ:

დარწმუნდით, რომ ღუმელი საკმარისად ცხელია: წინასწარ გააცხელეთ იგი დაახლოებით 220-230 გრადუს ტემპერატურაზე. ეს არის ის, რაც ხელს შეუწყობს კარტოფილის გარედან სიხრაშუნეს;

სამზარეულოსთვის ვიყენებთ სწორ ზეთს, რომელიც გაუძლებს ასეთ მაღალ ტემპერატურას. ამისთვის მცენარეული ზეთები, ჩვეულებრივი მზესუმზირის ზეთი ან იხვის ცხიმი გამოდგება;

გააცხელეთ ტაფა ზეთით. კარტოფილის დამატებამდე რამდენიმე წუთით შედგით ღუმელში. ეს უზრუნველყოფს, რომ ჩვენმა კერძმა მყისიერად დაიწყოს დუღილი, როცა მას საცხობ ფირფიტაზე მოვათავსებთ;

შემდეგ, მოათავსეთ ჩვენი კარტოფილი ერთ ფენად ტაფაზე. მნიშვნელოვანია, რომ არ იყოს ძალიან ბევრი კარტოფილი. საჭიროების შემთხვევაში, აიღეთ დიდი ტაფა მოსამზადებლად ან დაუთმეთ დრო კარტოფილის რამდენჯერმე შეწვას;

როცა კარტოფილი ოდნავ შემწვარი იქნება, გადააბრუნეთ და ცოტა მეტი ზეთი დაუმატეთ; ეს უნდა გაკეთდეს სადღაც შუაში, სანამ კერძი მზად იქნება, ისე, რომ იგი თანაბრად დაიბრაწოს. თქვენ ასევე შეგიძლიათ ზეთი კარტოფილს ზემოდან კოვზით მოასხათ.

თუ ამ ყველაფერს გააკეთებთ, სრულყოფილად ხრაშუნა კარტოფილს მიიღებთ.

ასევე დაგაინტერესებთ:

ეჭვობთ, რომ ვიღაცამ „გაგთვალათ“ ან ჯადო გაგიკეთათ? - სცადეთ დაფნის ფოთოლი

თქვენი წარმატების ფორმულა: როგორ გავმდიდრდეთ 2024 წელს - რჩევები ზოდიაქოს ყველა ნიშნისთვის