თუ ჩაქაფულის გაკეთებას აპირებ, ეს უნდა იცოდე – გემოს მთავარი საიდუმლო

ჩაქაფული

ჩაქაფული იმ ქართული კერძების სიაა, რომელიც გაზაფხულზე თითქმის ყველა ოჯახში მზადდება. თუმცა ბევრმა არ იცის, რომ ამ უგემრიელესი კერძის გემო ბევრ დეტალზეა დამოკიდებული – მათ შორის, ხორცის სწორად შერჩევასა და ერთ პატარა, მაგრამ მნიშვნელოვან საიდუმლო ნაბიჯზე.

რა ხორცი ავარჩიოთ ჩაქაფულისთვის?

ტრადიციულად, ჩაქაფულისთვის საუკეთესოა: ახალი ცხვრის ხორცი – წვნიანი და არომატული გამოდის

ასევე შესაძლებელია ხბოს ან თხის ხორცის გამოყენებაც
მთავარია, ხორცი იყოს წვნიანი და არა ძალიან ცხიმიანი
 
ძირითადი ინგრედიენტები და მათი მნიშვნელობა
ქინძი და ტარხუნა – ჩაქაფულის სული
წიწაკა და მწვანე ხახვი – სინადვილე და ოდნავ სიძლიერე
თეთრი ღვინო – გემო და არომატი, რომელსაც ვერაფერი შეცვლის
ლორი (თუ გინდა დამატებითი სიღრმე) – ზოგიერთი ოჯახი ამატებს ცოტას... განაგრძეთ კითხვა