„5-6 თვეში, ვხედავ...“ - გოგა მანია საქართველოსა და მსოფლიოზე
1751482200
ისპანახი ერთ-ერთი ყველაზე საჭირო და სასარგებლო პროდუქტია ორსულებისთვის. ორსულობის პერიოდში სწორი კვება განსაკუთრებულ მნიშვნელობას იძენს. ამ დროს ორგანიზმს მეტი ვიტამინი, მინერალი და საკვები ნივთიერება სჭირდება, რათა დედამ და მომავალი ბავშვმა ჯანმრთელად განაგრძონ განვითარება.
რატომ უნდა მიიღოს ორსულმა ისპანახი?
1. ფოლიუმის მჟავა – ჯანმრთელი ნერვული სისტემისთვის
ისპანახი ბუნებრივად მდიდარია ფოლიუმის მჟავით, რომელიც აუცილებელია ნაყოფის ნერვული მილის სწორად ჩამოყალიბებისთვის. მისი ნაკლებობა შეიძლება სერიოზულ გართულებებს გამოიწვიოს, ამიტომ ორსულობის დაწყებამდეც კი რეკომენდებულია ფოლიუმის მჟავის მიღება.
2. რკინა – ანემიის პროფილაქტიკისთვის
ორსულობისას რკინის დეფიციტი ხშირია. ისპანახში შემავალი რკინა ეხმარება სისხლში ჰემოგლობინის დონის შენარჩუნებას, რაც ენერგიის, ჟანგბადის გადატანისა და საერთო კეთილდღეობის გარანტიაა.
3. კალციუმი და მაგნიუმი – ძვლების და კუნთების ჯანმრთელობისთვის
ისპანახი შეიცავს კალციუმსა და მაგნიუმს, რაც ხელს უწყობს დედის და ბავშვის ძვლოვანი სისტემის სწორ განვითარებას. ეს ნივთიერებები ასევე ამცირებს ფეხების კრუნჩხვას და დაღლილობას.
4. ბოჭკოები – საკვების გადამუშავების გაუმჯობესებისთვის
ორსულობისას ხშირია საჭმლის მომნელებელი პრობლემები, როგორიცაა შეკრულობა. ისპანახში არსებული ბოჭკოები ხელს უწყობს გადამუშავების პროცესს და ხელს უშლის დისკომფორტს.
როგორ ჩავრთოთ ისპანახი ყოველდღიურ მენიუში?
დაამატეთ ახალისფერი სალათებს, ომლეტებსა და სენდვიჩებს
მოამზადეთ ისპანახის სუპი ან მწვანე სმუზი
გამოიყენეთ ხაჭოსთან, ბრინჯთან ან სხვა ბოსტნეულთან ერთად როგორც გარნირი... ვრცლად