დარიჩინი ტვინზე მოულოდნელ გავლენას ახდენს

დარიჩინ

როგორც დანამატი, დარიჩინი ხელს უწყობს საჭმლის მომნელებელ ჯანმრთელობას და სარგებელი აქვს დიაბეტით დაავადებულთათვის.

უფრო მეტიც, დარიჩინი ასევე შეიძლება სასარგებლო იყოს ტვინისთვის, განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც საქმე ეხება ალცჰაიმერის დაავადების პრევენციას, წერს  უცხოური გამოცემა.

მიუხედავად იმისა, რომ ამჟამად ალცჰაიმერის დაავადების განკურნება არ არსებობს, დარიჩინი რამდენიმე წლის განმავლობაში იყო კვლევის საგანი, ძირითადად ცხოველებში. კვლევის შედეგებმა აჩვენა, რომ ამ სანელებელს აქვს პოტენციურად პერსპექტიული შედეგები დაავადების პრევენციაში.

მეცნიერებმა აღმოაჩინეს, რომ დარიჩინი შეიცავს ორ ძირითად ნაერთს, რომლებიც ებრძვიან ალცჰაიმერის დაავადებას: ცინამალდეჰიდს და ეპიკატექინს.

მათ შეუძლიათ დაიცვან ტვინის უჯრედები ე.წ. „კვანძების“ წარმოქმნისგან.

ამასთან, გასათვალისწინებელია, რომ დარიჩინის გადაჭარბებულმა მოხმარებამ შესაძლოა გაზარდოს ჰიპოგლიკემიის, ალერგიული რეაქციების, ღვიძლის დაზიანების ან კიბოს რისკი დარიჩინში კუმარინის შემცველობის გამო.

როგორ შევამციროთ ალცჰაიმერის დაავადების რისკი

ალცჰეიმერის დაავადებისადმი მიდრეკილების შესამცირებლად , ალცჰაიმერის ასოციაცია  გირჩევთ ვარჯიშს, აკონტროლოთ მაღალი წნევა და ქოლესტერინი, დაიცვათ თავი ტრავმისგან და შეინარჩუნოთ ჯანსაღი დიეტა, რომელიც ფოკუსირებულია მთლიან მარცვლეულზე, ბოსტნეულზე, თევზსა ​​და პარკოსნებზე. შეზღუდეთ წითელი ხორცი, შაქარი, მარილი და გაჯერებული ცხიმი.

ასევე ნახეთ:

„ცეკვავენ ვარსკვლავების“ მე-12 სეზონის გამარჯვებულები თედო ბექაური და ანნა ბირთველიშვილი გახდნენ

“ყინვა გაძლიერდება…” - გაფრთხილება მოსალოდნელი ამინდის შესახებ