ბროწეულის შენახვის წესები იმისთვის, რომ ის წვნიანი იყოს რამდენიმე კვირის შემდეგ

ბროწეულის წვენი

ბროწეულის სეზონი ერთ-ერთი საუკეთესოა. ის სიტკბოს, ფერს და ტექსტურას მატებს ყველაფერს.

ექსპერტები განმარტავენ, თუ სად არის საუკეთესო ადგილი ბროწეულის შესანახად.

როგორ შევინარჩუნოთ ბროწეულის სიახლე უფრო დიდხანს

მთლიანი ბროწეული გასაოცრად დიდხანს ინახება - თუმცა მხოლოდ შესაბამის პირობებში. ის გრილ, მშრალ ადგილას, მზის პირდაპირი სხივებისგან დაცულ ადგილას უნდა ინახებოდეს. თუ მის მირთმევას რამდენიმე დღეში გეგმავთ, შეგიძლიათ დახლზე დატოვოთ. თუმცა, უფრო ხანგრძლივი შენახვისთვის უმჯობესია მაცივარში შეინახოთ.

მნიშვნელოვანია:  ბროწეულის შენახვამდე მისი გარეცხვა არ შეიძლება - კანზე ტენიანობა აჩქარებს მის გაფუჭებას. ასევე, მოარიდეთ ეთილენის გამომამუშავებელ ხილს (ვაშლი, ბანანი) - ისინი აჩქარებენ დამწიფებას და გაფუჭებას.

რა არის ბროწეულის შენახვის ვადა?

მაგიდაზე: 1 კვირამდე

მაცივარში: 2 თვემდე

როგორ შევინახოთ ბროწეულის მარცვლები

მარცვლები კარგად გავაშროთ და არაღრმა, ჰერმეტულ კონტეინერში შევინახოთ. ძირში დადებული ქაღალდის ხელსახოცი ზედმეტ ტენიანობას შეიწოვს და მათ სიახლეს დიდხანს შეინარჩუნებს.

რამდენ ხანს ინახება ბროწეულის მარცვლები?

მაცივარში: 1 კვირამდე

ბროწეულის მარცვლების საყინულეში შენახვა შეიძლება?

დიახ! თუ მათი გამოყენების დრო არ გაქვთ, მარცვლები საცხობ ფირფიტაზე გადაიტანეთ, ცალ-ცალკე გაყინეთ და შემდეგ საყინულე პარკში გადაიტანეთ. საყინულეში რამდენიმე თვემდე შეინახება.

როდის ზიანდება ბროწეული?

ბროწეულის გაფუჭების დადგენა მარტივია. თუ მთლიანი ნაყოფის კანი დარბილდება, დანაოჭდება ან მუქი ლაქებით დაიფარება, ეს ლპობის ნიშანია. ნებისმიერი ობი ასევე ნიშნავს, რომ ნაყოფი უნდა გადააგდოთ.

მარცვლეულის შემთხვევაში საქმე კიდევ უფრო მარტივია: თუ კონტეინერში მღვრიე სითხე, ბუშტები ან ობი გამოჩნდება, ეს ნიშნავს, რომ მარცვლებმა დუღილი დაიწყო და საკვებად ვარგისი არ არის.