რჩევები • 1762028912
დაასახელეს ყველის სახეობა, რომელიც ძვლებს ყველაზე მეტად ეხმარება სიმტკიცის შენარჩუნებაში
მტკიცე ძვლები ასაკთან ერთად გადამწყვეტ მნიშვნელობას იძენს, ისინი ხელს უწყობს მოძრაობასა და ზოგადად ჯანმრთელობას. სამწუხაროდ, ოსტეოპოროზი სერიოზულ საფრთხეს წარმოადგენს როგორც ხანდაზმული ქალებისთვის, ისე მამაკაცებისთვის.გამოცემა Parade წერს, რომ ოსტეოპოროზი არის დაავადება, რომელიც ვითარდება მაშინ, როდესაც მინერალური სიმკვრივე და ძვლის მასა მცირდება, რის შედეგადაც ძვლები სუსტდება. აშშ-ის სურსათისა და მედიკამენტების ადმინისტრაციის (FDA) მონაცემებით, ამ მდგომარეობამ შეიძლება გამოიწვიოს ისეთი სისუსტე, რომ ძვალი მოტყდეს თვითნებურად ან მცირე დატვირთვის შემდეგაც.დიეტოლოგი კერი განსი აღნიშნავს:„ყველი არის კალციუმისა და ცილის მდიდარი წყარო, ეს ორი საკვები ნივთიერება გვეხმარება ძლიერი ძვლების ფორმირებასა და შენარჩუნებაში. ბევრი სახეობის ყველი ასევე შეიცავს D ვიტამინს და ფოსფორს, რომლებიც კალციუმთან ერთად ხელს უწყობს ძვლის სიმკვრივის შენარჩუნებას.“რომელი ყველი არის საუკეთესო ძვლებისთვის?სპეციალისტების თქმით, ეს არის პარმეზანი. სულ ერთი უნცია (დაახლოებით 28 გრამი) პარმეზანი შეიცავს 335 მილიგრამ კალციუმს.დიეტოლოგი ბეტ უორენი ამბობს:„პარმეზანი ერთ-ერთი ყველია, რომელიც ყველაზე მდიდარია კალციუმით, მისი ერთი უნცია დღიური ნორმის თითქმის 30%-ს უზრუნველყოფს. ეს ხელს უწყობს ძვლის სიმტკიცისა და სიმკვრივის შენარჩუნებას.“პარმეზანი კალციუმის ყველაზე კონცენტრირებული წყაროა, რადგან ეს არის მყარი ყველი დაბალი ტენიანობის შემცველობით. მიუხედავად იმისა, რომ ადამიანები მას ხშირად უბრალოდ კერძებზე აყრიან, ეს რაოდენობაც კი მნიშვნელოვანია კალციუმის დღიურ მოხმარებაში, განსაკუთრებით მაშინ, როცა ის სხვა კალციუმით მდიდარ პროდუქტებთან ერთად მიიღება.გარდა ამისა, პარმეზანი ხელს უწყობს კუნთების ჯანმრთელობას. საკმარისი რაოდენობით კალციუმისა და D ვიტამინის მიღება ხელს უწყობს ახალი ძვლოვანი ქსოვილის წარმოქმნასა და ძვლების გამაგრებას — და ამ პროცესში ყველი შეიძლება იყოს შესანიშნავი დამხმარე პროდუქტი.























