„შეუძლია ადამიანის ჯანმრთელობის დაზიანება“ - სურსათის უვნებლობის სპეციალისტი განმარტავს, რატომ მწვანდება კარტოფილი

აა

სურსათის უვნებლობის სპეციალისტი, ირაკლი არაბული, განმარტავს რატომ მწვანდება კარტოფილი. 

„მწვანე კარტოფილი გამოყოფს სოლანინს, მას შეუძლია ადამიანის ჯანმრთელობის დაზიანება, ის საშიშია. ეს იწვევს გულისრევას, ფაღარათს და სხვა გართულებებს, ამიტომ კარტოფილის შენახვის დროს უნდა მივაქციოთ ყურადღება გარემო პირობებს, არ უნდა შევინახოთ მზის სხივების ქვეშ და არც ნათელ ადგილას“,- ამბობს ირაკლი არაბული.

მისი თქმით, მზის სხივებზე შენახული კარტოფილი გამოყოფს სოლანინს, რაც საშიშია. ხოლო თუ ხედავთ, რომ გაქვთ გამწვანებული კარტოფილი, ასეთი არ მიირთვათ.  

ნახეთ, დეტალურად ვიდეო:

@irakliarabuli1

რატომ მწვანდება კარტოფილია? ტრენინგი: სურსათის უვნებლობა და HACCP- იხილეთ ლინკზე https://www.facebook.com/share/p/17BDzFuDxH/?mibextid=wwXIfr

♬ original sound - Irakli Arabuli