მოქმედებს თუ არა ბოთლის ფერი ლუდის გემოზე - ის, რაც აქამდე არ იცოდით

ლუდი

რა მნიშვნელობა აქვს რომელ ბოთლშია ლუდი ? ეს გავლენას ახდენს სასმელის გემოზე? როგორც ირკვევა, ამ ყველაფერს მეცნიერება დიდი ხანია სწავლობს. ამერიკელმა ლუდსახარშმა ჯეფ ტაილერმა ნათელი მოჰფინა ბოთლის ფერის მნიშვნელობას, განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც საქმე ლუდის ხარისხის შენარჩუნებას ეხება.

აღნიშნულია, რომ სინათლეს, განსაკუთრებით ულტრაიისფერ სპექტრში, შეუძლია გამოიწვიოს ლუდში ქიმიური რეაქციები, რაც იწვევს მისი გემოსა და არომატის არასასურველ ცვლილებებს. ტაილერის თქმით, ტრადიციული ყავისფერი ბოთლები რჩება პრაქტიკულ და საიმედო ვარიანტად.

ამ უპირატესობის მთავარი მიზეზი არის ყავისფერი ფერის უნარი დაბლოკოს სინათლის ნაწილი. ყავისფერი ბოთლები მოქმედებს როგორც ბუნებრივი ბარიერი ამ მავნე ზემოქმედების წინააღმდეგ, რაც უზრუნველყოფს დაცვის დონეს, რაც დაგეხმარებათ თქვენი ლუდის ახლად შენარჩუნებაში.

ყავისფერი შუშისგან განსხვავებით, მწვანე მინა უფრო დიდ საფრთხეს უქმნის ლუდის მთლიანობას.

ამ ოპტიკური ფენომენის მეცნიერული ახსნა მოიცავს ულტრაიისფერი შუქისა და ლუდის მოხარშვისას გამოყენებული სვიის ურთიერთქმედებას. სვია, ყვავილები, რომლებიც ლუდს სიმწარეს ანიჭებს, შეიცავს ნაერთებს, რომელსაც იზოჰუმულონებს უწოდებენ. ულტრაიისფერი გამოსხივების ზემოქმედებისას ისინი რეაგირებენ, რის შედეგადაც წარმოიქმნება უსიამოვნო სუნის ნაერთები. 

ამასთან, ალუმინის ქილა გახდა სასურველი არჩევანი მრავალი ლუდსახარში. ბოთლებისგან განსხვავებით, ქილა ქმნის შეუღწეველ ბარიერს. ეს უზრუნველყოფს ლუდის ოპტიმალურ მდგომარეობაში ყოფნას ქილის გახსნამდე.

ასევე ნახეთ:

„მძიმე ფსიქოლოგიური მდგომარეობა აქვს...“ - 21 წლის გოგოს მკვლელობაში ბრალდებულის ადვოკატი

„მიაწვდინეთ ხმა, რომ აგერ ვარ...“ - ლაშა ბასლანძე მერაბ კაშიას მიმართავს