გოგა მანია 2025 წლის ფავორიტ ზოდიაქოს ნიშნებს ასახელებს
1735836785
ტაფა სამზარეულოში მნიშვნელოვანი ელემენტია, მაგრამ მისი გამოყენება მოითხოვს გარკვეული წესების დაცვას.
რა მოხდება, თუ ცხელ ტაფას მაცივარში დადებთ?
ტაფის მაცივარში მოთავსება არ არის კარგი იდეა რამდენიმე მიზეზის გამო:
მაცივრის დაზიანება - ეს იმიტომ ხდება, რომ ცხელი ჭურჭელი ქმნის ტემპერატურის მკვეთრ ვარდნას, რაც იწვევს კომპრესორის გაძლიერებულ მუშაობას. დროთა განმავლობაში ამან შეიძლება გამოიწვიოს მაცივრის გაფუჭება.
ტაფის დაზიანება - ტემპერატურის უეცარი ცვლილებების გამო, ჭურჭელი შეიძლება გაფუჭდეს, განსაკუთრებით თუ ისინი დამზადებულია თუჯისგან ან ალუმინისგან. ეს დააზიანებს ტაფას.
კონდენსაციის წარმოქმნა - მაცივარში მოთავსებული ცხელი ტაფა გამოიწვევს კონდენსაციის წარმოქმნას. ეს აუარესებს საკვების ხარისხს და ასევე ქმნის პირობებს საშიში ბაქტერიების გამრავლებისთვის.
ასევე, თუ საჭმელს მაცივარში ტაფაში დატოვებთ ღამით, მას შეუძლია შეიწოვოს სხვა საკვების სუნი, რაც უარყოფითად იმოქმედებს მის გემოზე.
ტაფის გაგრილება შესაძლებელია, მაგრამ მნიშვნელოვანია ამის სწორად გაკეთება. დაელოდეთ სანამ ტაფა მთლიანად გაცივდება, სანამ მაცივარში შედგამთ.
ყველა ამ უარყოფითი შედეგის თავიდან ასაცილებლად, შენახვამდე საკვები ტაფიდან გადაიტანეთ ჰერმეტულ ჭურჭელში. ეს შეინარჩუნებს საკვებს სუფთად და დაიცავს მაცივარს.
თუ ეს ვარიანტი არ გაქვთ, ტაფას დააფარეთ სახურავით და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე, მაგრამ მხოლოდ იმ შემთხვევაში, თუ ეს დასაშვებია კონკრეტული პროდუქტისთვის.