საცივის უნიკალური რეცეპტი რაჭიდან

საცივი

ახალი წელის ახლოვდება და ვეცდებით ახალბედა დიასახლისებს საცივის მომზადების საუკეთესო რეცეპტების მომზადებაში დავეხმაროთ:

თუმცა ეს რეცეპტი გამოცდილ დიასახლისებსაც დააინტერესებთ:

საჭირო მასალა:

ინდაური - 1 ცალი.
ხახვი - 400 გრ.
ხმელი ქინძი - 1 ს.კ.
უცხო სუნელი - 1 ს.კ.
ნიორი - 5 კბილი
მქარე წიწაკა - 1 ცალი
დანაყილი ყვითელი ყვავილი - 2 ს.კ.
მშრალი ნიგოზი - 500 გრ.
ღვინის ძმარი - ნახევარი ჩაის ჭიქა
კვერცხი - 2 ც.
მარილი და მიხაკ-დარიჩინი - გემოვნებით


მომზადება:


მოათავსეთ დიდი ზომის ქვაბში ინდაური და დაასხით იმდენი წყალი, რომ ზემოდან დაფაროს. ქვაბი დატოვეთ თავახდილი და ადუღებისას რამდენიმეჯერ მოაცილეთ ქაფი. მოხარშვის მერე ინდაური გადაიტანეთ ემალის სინზე და მოაყარეთ მარილი. მოათავსეთ შემდეგ ანთებულ ქურაში და აცალეთ სანა კანი კარგად არ გაწითლდება.

ბულიონს მოაშორეთ ცხიმი. ამოიღეთ დაახლოებით ერთი ჭიქა და დაასხით ტაფაზე. დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და მოშუშეთ, გავარდისფერებამდე.
შემდეგ დააბრუნეთ ბულიონში და ადუღეთ 10 წუთი.

ცალკე აურიეთ ერთმანეთში ხმელი ქინძი, უცხო სუნელი, ზაფრანა, ნიორი, წიწაკა და მანქანაში ორჯერ გატარებული ნიგოზი, რომელსაც მანამდე გახსნით ნახევარ ჭიქა ძმარში. მასა გაცერით საცერში და დაუმატეთ ბულიონს.

ადუღეთ 20 წუთი და თან ურიეთ. გადმოდგით შემდეგ ქურიდან და გააციეთ. დაუმატეთ 1 სუფრის კოვზ ძმარში გახსნილი კვერცხის გული და კარგად აურიეთ რომ არ აიჭრას.

ინდაური დაჭერით ნაჭრებად და ჩაალაგეთ მზა საცივში, ზევიდან მოასხით ნიგოზის ზეთი. მოაყარეთ ბროწეულის მარცვლები.

gurmania.ge