გაყინული იყო... - 25 წლის ახალგაზრდა, რომელსაც 2 კვირა ეძებდნენ, გარდაცვლილი იპოვეს
1737230192
ექიმებმა არაერთხელ განაცხადეს, რომ ხანგრძლივმა საჰაერო მოგზაურობამ შეიძლება უარყოფითი გავლენა მოახდინოს ადამიანის ორგანიზმზე. კერძოდ, საუბარია საჭმლის მონელებაზე - ხშირად ფრენის დროს ადამიანი გრძნობს დისკომფორტს.
მოგზაურობის მოყვარულებს ურჩევენ თავი აარიდონ ბორტზე მინიმუმ ორ ჩვეულებრივ კვებას, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს ლეთარგია, შებერილობა და გაუწყლოება.
მძიმე კერძები სოუსებით
სალონის მშრალმა ჰაერმა შეიძლება გამოიწვიოს გაუწყლოება და საჭმლის მონელების შენელება, ამიტომ უმჯობესია მოერიდოთ ცხიმიან, ნაღების საკვებს. კერძოდ, ფრენის დროს მენიუ, რომელიც შეიცავს შემწვარ საკვებს და სოუსებს, შეიძლება მძიმე იყოს კუჭისთვის.
ამავდროულად, მარილიანმა საჭმელებმა, როგორიცაა ჩიფსები, შეიძლება ხელი შეუწყოს დეჰიდრატაციას და კიდევ უფრო გააუარესოს შებერილობა, განსაკუთრებით თვითმფრინავის მშრალ ატმოსფეროში.
სტაბილური ენერგეტიკული დონის შესანარჩუნებლად, ფრენის დროს უმჯობესია მოერიდოთ ტკბილეულს, შოკოლადს და მარილიან კერძებს.
ამის ნაცვლად, მგზავრებს ურჩევენ აირჩიონ ბორტზე რთული ნახშირწყლები, როგორიცაა მთლიანი მარცვლეულის კრეკერი. ასევე პროტეინები, როგორიცაა ქათამი ან თხილი.
დამატენიანებელი საკვები, როგორიცაა კიტრი, საზამთრო, ფორთოხალი და ყურძენი, ასევე შესანიშნავი ვარიანტია სალონის მშრალ ჰაერთან საბრძოლველად, რადგან ისინი შეიცავს დიდი რაოდენობით წყალს, რაც გეხმარებათ ჰიდრატაციის შენარჩუნებაში.