ავოკადო 5 კვირის განმავლობაში სიახლეს შეინარჩუნებს - როგორ შევინახოთ სწორად

ავოკადო

ავოკადო ძალიან პრეტენზიული ხილია, თუმცა ამავდროულად ძალიან გემრიელიც. მისი შეძენისას მნიშვნელოვანია, რომ არ გადააჭარბოთ რაოდენობას, რადგან ძალიან ბევრი ავოკადო, რათა არ გაფუჭდეს.

გამოცემა Express წერს, რომ არსებობს ავოკადოს შენახვის ეფექტური გზა, რომელიც ხელს შეუშლის ნაყოფის სწრაფად გაქრობას.

„სადღაც წავიკითხე, რომ თუ ავოკადოს ლიმონით მაცივარში შეინახავთ, ის უფრო დიდხანს ინარჩუნებს სიახლეს, ამიტომ გადავწყვიტე მეცადა. ბოლო შენაძენი მაცივრის საწმენდ უჯრაში შევინახე. თითქმის ექვსი კვირის შემდეგ, ბურიტოს ვამზადებდი, როცა ვნახე და გადავწყვიტე მეცადა. ხუთ კვირაზე ცოტა მეტი ხნის შემდეგ, ისინი იდეალურად მწიფე და შიგნით ისევ კაშკაშა მწვანე ფერის იყო“, - გააზიარა სოციალური მედიის მომხმარებელმა.

სად არის ავოკადოს შესანახად საუკეთესო ადგილი?

ლიმონში შემავალი მჟავები ხელს უწყობს ავოკადოს pH-ის შემცირებას და ფერმენტული აქტივობის შემცირებას, რაც ხელს უშლის მის შეწითლებას. მაცივარში შენახვა ანელებს დამწიფების პროცესს. მწიფე ან თითქმის მწიფე ავოკადო უმჯობესია მაცივარში შეინახოთ.

თუმცა, ავოკადო უნდა შეინახოთ დახლზე, სადაც მას შეუძლია ოთახის ტემპერატურაზე დამწიფება, სანამ ლიმონთან ერთად მაცივრის უჯრაში მოათავსებთ. ეს იმიტომ ხდება, რომ თუ მკვახე ავოკადოს მაცივარში მოათავსებთ, ის დროთა განმავლობაში დამწიფდება, მაგრამ შესაძლოა მისი ტექსტურა და გემო დაზიანდეს.