ადგილები საქართველოში, სადაც თოვლის გამო მოძრაობა შეიზღუდა
1760345617
ყველი ბევრ რეცეპტში გამოიყენება, თუმცა მისი გახეხვა შეიძლება საკმაოდ რთული ამოცანა იყოს. ამიტომ, რეცეპტების შემქმნელმა, სარა ჰაასმა Simply Recipes- ს გაუზიარა , თუ როგორ უნდა გახეხოთ ყველი მარტივად.
ის ამბობს, რომ ყველის ნაჭერს გახეხვამდე საყინულეში დებს.
ექსპერტი გვირჩევს ყველის საყინულეში 30 წუთით მოთავსებას. ეს დრო საკმარისია იმისათვის, რომ პროდუქტი ნაწილობრივ გაიყინოს და უფრო მკვრივი გახდეს, რაც მის გახეხვას დამატებითი ძალისხმევის გარეშე გააადვილებს.
„უფრო ხანგრძლივი გაყინვის დრო სულაც არ ნიშნავს უკეთესს. ყველის დიდ ნაჭრებს შეიძლება ცოტა მეტი დრო დასჭირდეს, მაგრამ დარწმუნებისთვის, 30 წუთის შემდეგ შეამოწმეთ ისინი. ხოლო თუ მთელ ნაჭერს არ გახეხავთ, პრობლემა არ არის. შეფუთეთ და მაცივარში შეინახეთ“, - აღნიშნა ჰაასმა.
ყველის გახეხვის 3 სასარგებლო რჩევა
თუ თქვენი ყველი მაგარია, მაგალითად, პარმეზანი, შესაძლოა ის ძალიან მშრალი იყოს და ადვილად გაიხეხოს. ამ პრობლემის გადასაჭრელად, დაამატეთ ცოტაოდენი ტენიანობა და ნაჭერი ნესტიან ხელსახოცში, გვირჩევს რეცეპტის ავტორი.
„შემდეგ მოათავსეთ ელვაშესაკრავ პარკში და შეინახეთ მაღალი ტენიანობის მქონე ადგილას, მაგალითად, მაცივარში ყველის უჯრაში. იმისდა მიხედვით, თუ რამდენად მშრალია თქვენი ყველი, ამას შეიძლება ერთი საათიდან ერთ დღემდე დასჭირდეს“, - ხაზგასმით აღნიშნა სპეციალისტმა.
დაიცავით თითები - მაგარ ყველთან შეხებისას გამოიყენეთ სილიკონის ხელთათმანი ყველის მყარად დასაჭერად და თითების დასაცავად. ყველი შეიძლება სრიალა იყოს, ამიტომ არ გამორიცხოთ დაზიანების შესაძლებლობა.
ყველის შესაგროვებლად გამოიყენეთ პერგამენტის ქაღალდი - სახეხის ქვეშ მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდის დიდი ნაჭერი, რათა მთელი გახეხილი ყველი შეიკრიბოს. სამუშაო მაგიდაზე პერგამენტის ქაღალდის დადება უზრუნველყოფს უსაფრთხო, სწორ ზედაპირს.