რატომ არ შეიძლება ჩაის პაკეტის გამოწურვა

ჩაი

ზოგი მწარმოებელი ჩაის შეფუთვაზე მიუთითებს, რომ პაკეტების გაწურვა ჯანმრთელობისთვის საზიანოა. 

რა შეიძლება იყოს ამის მიზეზი? მოკლედ და მარტივად თუ ვიტყვით, პაკეტის „გაწურვის“ დროს ტანინები გამოიყოფა - ეს არის ნივთიერება, რომელიც კბილის მინანქარს ამუქებს.

როდესაც ჩაის პაკეტი მდუღარე წყალში ეშვება, მიკროპლასტიკის და ნანოპლასტიკის ნაწილაკები გამოიყოფა. პაკეტის გაწურვისას კი სასმელში ტანინების კონცენტრაცია იზრდება.

პაკეტი ცხელ წყალში, მაქსიმუმ, 3 წუთი უნდა გააჩეროთ.

კვლევები ადასტურებს, რომ ჩაი გვეხმარება კიბოსთან, გულის დაავადებებთან, დიაბეტთან და ჭარბ წონასთან ბრძოლაში, ამცირებს მავნე ქოლესტერინის რაოდენობას და აუმჯობესებს აზროვნებას.